×

DistriFresh zet volgende stap naar CO2-neutraal transport

Dinsdag 26 september 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
DistriFresh, de logistieke dochteronderneming van Vion, heeft onlangs haar eerste elektrische truck (E-truck) in gebruik genomen en zet daarmee de volgende stap in de verduurzaming van haar logistieke processen. De E-truck wordt in combinatie met een elektrische koeltrailer (E-cooler) ingezet op één van de reguliere winkeldistributieroutes in Nederland. Zo worden de supermarkten op deze route voortaan zes dagen per week 100% emissieloos bevoorraad.
 
Vion's klimaatambitie is het reduceren van Greenhouse Gas (GHG)-emissies naar het absolute minimum. De investering in het elektrificeren van de vloot draagt daaraan bij. DistriFresh werkt als logistiek dienstverlener continu aan het verlagen van de CO2-footprint. Het wagenpark wordt vernieuwd met efficiëntere en CO2-neutrale vrachtwagens. DistriFresh heeft, sinds de introductie in 2019, al 20 reguliere koeltrailers vervangen voor E-coolers. Daar komt nu ook de eerste E-truck bij. Dit zorgt voor een 100% emissieloos transport. Met de inzet van deze elektrische combinatie loopt DistriFresh, in samenwerking met partner Trans-Imex, vooruit op ontwikkelingen ten aanzien van toekomstige uitstootvrije leveringen in steden.
 
Emissieloos
De E-truck en E-trailer zijn volledig elektrisch aangedreven en bieden meerdere voordelen. Ze rijden emissieloos wat betekent dat ze geen CO2, roet en fijnstof uitstoten. Daarnaast hebben de E-truck en E-trailer een zeer laag geluidsniveau van minder dan 56 decibel. Om de veiligheid te waarborgen zijn er speciale geluidsbronnen op de E-truck ontwikkeld om fietsers en voetgangers te waarschuwen. De nieuwe E-truck is de volgende stap naar een duurzamer logistiek proces. Daarnaast worden dit najaar de volgende 15 tot 20 reguliere koeltrailers vervangen voor E-coolers.