×

VF800: vacuümvulmachines met hygiëneconcept

Donderdag 29 oktober 2020
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Hygiënische omstandigheden zijn noodzakelijk in de voedingsmiddelenindustrie en worden steeds belangrijker. De opkomst van het coronavirus heeft het onderwerp hygiëne in een nieuw daglicht geplaatst. Hygiënemaatregelen zijn niet alleen gericht om producten vrij te houden van pathogenen, maar ook het personeel moet beschermd worden. Handtmann gaat deze uitdaging aan, met de nieuwe VF 800 vacuümvulmachines met hygiëneconcept.
 
De machines bieden een innovatief hygiënisch ontwerp en automatische reinigingsprogramma’s met een geïntegreerde UVC-luchtdesinfectiemodule voor het ontkiemen van de omgevingslucht. Naast bacteriën, gisten en sporen, inactiveert het op efficiënte wijze, met name UV-gevoelige virussen zoals bijvoorbeeld Influenza en corona. De verspreiding van virussen en andere ziektekiemen in de lucht kan zo betrouwbaar worden voorkomen met de geïntegreerde UV-lamp van de Handtmann VF 800.

Lees hier het volledige artikel in de digitale uitgave van vaktijdschrift Meat & Co over de nieuwe VF 800 vacuümvulmachines​.