×

Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV

Dinsdag 31 oktober 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, heeft Laurens Hoedemaker tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona gekozen tot haar nieuwe president. “Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.”
 
Hoedemaker is thans voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers in Nederland. Hij is een ervaren bestuurder en zet zijn expertise en netwerk in voor de belangen van de Europese vee- en vleessector. Hoedemaker verklaarde bij de benoeming: “Vlees is een zeer belangrijk onderdeel van het menselijke menu. De Europese vee- en vleesproducenten leveren vlees van hoge kwaliteit en verdienen daarvoor waardering en respect.  UECBV is een belangrijke organisatie die helpt de uitdagingen van onze vee- en vleessector om te zetten in kansen in de komende decennia. Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.”
 
Over UECBV
UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie van meer dan 52 nationale brancheorganisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties.