×

Proef met certificering met beperkte scope

Tuesday February 05, 2019
Back to overview
Share this article
Riskplaza start met een proef waarbij het mogelijk wordt dat het certificaat ook voor een deel van het assortiment kan gelden. Dit zou vleesverwerkers en andere voedselverwerkende bedrijven de mogelijkheid bieden om hun kwaliteitssysteem specifiek af te stemmen op de eisen van de afnemers.
 
Bij certificering volgens het Riskplaza-audit+ reglement is het verplicht dat het gehele assortiment tot de reikwijdte van de audit behoort. Bedrijven die met Riskplaza willen starten, ervaren deze verplichting als een belemmering. In overleg met de Stichting Brancheoverleg Riskplaza en de geaccepteerde certificatie-instellingen wil Riskplaza die certificatie met een beperkte scope mogelijk maken (onder aanvullende criteria). Deze criteria zijn verwerkt in een concept-addendum, behorend bij het reglement.
 
Meedoen?
De proef -gepland voor het tweede kwartaal van 2019- is bedoeld om deze criteria te testen. Op basis van de testaudits zal worden bepaald of certificatie met een beperkte scope uitvoerbaar is voor bedrijven en certificatie-instellingen. Bedrijven die mee willen doen aan deze proef of meer informatie wensen, kunnen dit kenbaar maken bij Riskplaza (info@riskplaza.com) of hun certificatie-instelling.
 
Riskplaza is onderdeel van de KTBA Compliance Group. Met meer dan 180 medewerkers is KTBA het grootste adviesbureau op het gebied van voedselveiligheid in de Benelux.