×

Hoe blijf je een stap voor op de producteisen?

Monday September 14, 2020
Back to overview
Share this article
Hoe blijf je een stap voor op de producteisen? Wilfried van Boldrik, General Manager bij Mettler-Toledo Product Inspection Benelux, legt uit: “De COVID-19-pandemie heeft ertoe geleid dat alle levensmiddelenfabrikanten snel moeten reageren op de veranderende product- en marktvraag. Er is echter één zekerheid in deze anders zo onzekere wereld: dat voedselveiligheid altijd boven aan de agenda zal staan. Een initiatief om fabrikanten te helpen de producteisen voor te blijven, is Test Before You Invest.”
 
“Deze dienst geeft fabrikanten extra zekerheid dat ze de juiste productinspectietechnologie voor hun bedrijf hebben geselecteerd en biedt ondersteunende informatie om de goedkeuring van kapitaaluitgaven te helpen verzekeren”, vervolgt Van Boldrik. “Fabrikanten geven opdracht om een gedetailleerde productevaluatie uit te voeren op hun eigen productmonsters, waarbij bepaalde productieomstandigheden, zoals temperatuur en lijnsnelheden, worden nagebootst. Ze kunnen op afstand de live productdemonstraties bekijken op productinspectieapparatuur (röntgenfoto's, metaaldetectie, controleweging en zichtinspectie) van de Mettler-Toledo Application Centres in de VS, Spanje, Maleisië en China. Na de test ontvangen de fabrikanten een Product Test Report met een gedetailleerde beschrijving van de haalbare inspectienauwkeurigheid, de prestaties en de resultaten van de detectiegevoeligheid van verontreinigingen.”
 
Testresultaten
De resultaten van deze test omvatten:
•          Ondersteunend Business Case-bewijs voor kwaliteitsmanagers om aan te tonen welke inspectieapparatuur het beste de problemen met de productveiligheid kan oplossen, van de detectie van verontreinigingen tot de nauwkeurigheid van de weging en de verificatie van de etiketten;
•          Gemoedsrust dat fabrikanten de juiste keuze van productinspectietechnologie kiezen op basis van hun feitelijke product, productiefaciliteit, vereisten voor het opsporen van potentiële verontreinigingen en zakelijke behoeften.
•          Potentiële toekomstige kostenbesparingen door het vermijden van onnodige verspilling en herbewerking als gevolg van de False Reject Rate-gegevens. Dit is een analyse van het aantal goede of schone producten die ten onrechte zijn afgekeurd.
•          Inzicht in het verbeteren van de effectiviteit van operationele apparatuur op basis van de Probability of Detection-informatie. Deze gegevens tonen de consistentie van de detectie wanneer een verontreinigd product door het systeem wordt gepasseerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over Test Before You Invest en andere productinspectie-initiatieven kunt u een e-mail sturen: LINK.