×

News

Angelique van den Hoogen is sinds een paar maanden boerderijcoach van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). Jaarlijks bezoekt ze alle varkenshouderijen in Nederland (ruim 300) die zijn aangesloten bij …

De Britse pluimveesector heeft een beroep gedaan op de regering om een heldere 'Food Strategy' te ontwikkelen waarbij 'niemand wordt vergeten'. Bij een harde Brexit vreest de …

Er lijkt momenteel gaat maat te staan op de overnamedrift bij Group of Butchers. De leverancier van ambachtelijke vleesproducten en vleeswaren heeft de samenwerkende bedrijven Keulen Vleeswaren, …

Pluimveehouders uit Brabant willen hun kippen graag nog meer ruimte geven. Maar de regels van de provincie Noord-Brabant maken dat bijna onmogelijk. ZLTO constateert dat de stalderingsregeling …

De provincie Noord-Brabant gaat veehouders financieel steunen die hun stal uitbreiden voor een dierenwelzijnskeurmerk. De subsidie geldt in die gebieden waar veel vee wordt gehouden: Oost en Midden- …

Dat onafhankelijke overheidsinstanties als het Voedingscentrum en RIVM campagnes zijn begonnen waarbij een beeld wordt geschetst dat het eten van vlees ‘ongezond’ zou zijn is, bevreemdt D& …

Per 1 december is Jasper Kooijmans aangesteld als de nieuwe commercieel directeur bij Brandt & Levie worstmakers. Als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor het versterken en …

De Afrikaanse Varkenspest kan een flinke invloed hebben op de wereldwijde handel in vlees en biedt mogelijk kansen voor de export van rundvlees. Dat schrijft de Rabobank in 'Beef Quarterly', …

De Stichting Agri Facts (STAF) heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) verzocht om een correctie door te voeren op berichtgeving over het eten van dierlijke producten in relatie tot het …

Er is geen ontkomen meer. Plant-based meats hebben definitief een plaats veroverd in de schappen van de supers, de menukaarten en de food service-industrie. In vele gevallen is het alle hens aan dek …