×

Bewust kiezen voor een baan in de vleessector

Monday January 11, 2021
Back to overview
Share this article
Ze ruiken kansen in de vleessector, de deelnemers van de opleiding Ondernemersacademie Food. Want de vooruitzichten in de ambachtelijke vleessector zijn veelbelovend. In coronatijd nog wel. Hoe kan dat? "Heb lef en pak je kans", stelt André Menting​, deelnemer aan de opleiding.
 
Gemotiveerd, dát zijn ze. De deelnemers van de Ondernemersacademie Food zien hun toekomst steeds rooskleuriger worden. De Ondernemersacademie Food is een opgericht in opdracht van SVO Vakopleiding Food- in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers en leidt mensen op tot allround foodondernemers, met de nadruk op vlees. Zowel opvolgers en werknemers in de vleesbranche als zij-instromers melden zich aan.
 
Rooskleurig
Rooskleurige toekomst? Ja, want het gaat goed met de ambachtelijke vleessector. Ook al staat de horeca onder druk van de coronacrisis, toch plussen veel ambachtelijke slagerijen. En dat is opmerkelijk in een tijd met veel baanonzekerheid. Astrid van Hest, programmamanager van de Ondernemersacademie Food, legt het uit: “Dat komt omdat de consument wil weten waar het vlees vandaan komt en wat erin zit. Steeds meer mensen stellen kritische vragen, ook over de duurzaamheid van de producten en het dierenwelzijn. Deze trend zet steeds meer door. Er is duidelijk een verschuiving gaande in de markt.” 
 
Lef
Een van de huidige deelnemers van de Ondernemersacademie Food is André Menting (49, foto), eigenaar van Ons Lokaal (opent in juni). Hij besloot de opleiding te gaan doen om als ondernemer goed beslagen ten ijs te komen en is enthousiast. “Het belangrijkste wat ik nieuwe deelnemers kan meegeven, is durf. Ga het dóén. Tijdens het traject kun je altijd nog beslissen welke weg je inslaat, of dat je iets anders gaat doen. Heb lef en pak je kans!”