×

Luchtreiniging, koelen en verwarmen met Air2-DSK van ITB

Monday January 11, 2021
Back to overview
Share this article
ITB Climate ontwikkelde een nieuw concept waarmee lucht in elke gewenste filterklasse kan worden gereinigd én tegelijkertijd duurzaam kan worden gekoeld of verwarmd. Met de Air2-DSK van ITB verbeteren bedrijven het binnenklimaat in hun productiehallen en besparen ze meteen op hun energieverbruik. De Air2-DSK is dankzij de volledige kunststof behuizing goed te reinigen, corrosiebestendig en voldoet aan de eisen voor Energie Investeringsaftrek (EIA).

Een gezond binnenklimaat in de voedingsindustrie kent soms de nodige uitdagingen. Bedrijven die lucht willen reinigen van bijvoorbeeld vrijgekomen geur, vet, fijnstof, agressieve dampen en micro-organismen kunnen binnen het Air2-DSK concept kiezen uit luchtwassers en luchtfiltersystemen in alle voorkomende filterklasses. Bedrijven die hun bedrijfsgebouwen duurzaam willen conditioneren, gebruiken hun Air2-DSK om in één moeite te kunnen koelen of verwarmen. De Air2-DSK bevat een hoog rendement kunststof warmtewisselaar, waarmee warmte wordt teruggewonnen om gebouwen duurzaam te verwarmen. Via indirecte adiabatische koeling kunnen bedrijfsgebouwen (‘s zomers) juist op eenvoudige wijze worden gekoeld zonder vocht aan de inblaaslucht toe te voegen.
 
Hygiënisch, corrosievrij en energie investeringsaftrek
De AIR2-DSK en alle luchtkanalen binnen het concept zijn corrosievrij en vloeistofdicht. Ze worden volledig geproduceerd uit hoogwaardige goed reinigbare kunststoffen die bestand zijn tegen agressieve stoffen. De unit kan op meet- en regelsystemen voor klimaatbeheersing van vrijwel alle leveranciers worden aangesloten. De Air2-DSK komt bovendien in aanmerking voor fiscaal voordeel via de Energie Investeringsaftrek (EIA).