News
Nederland telt meer dan 425 bedrijven en instanties die actief zijn in de eiwittransitie. De gezamenlijke jaarlijkse productiewaarde is minimaal 881 miljoen euro, samen zijn ze goed voor minstens 3. …
Een verdere stap naar nog meer klantnabijheid en uitgebreide ondersteuning: Weber Food Technology richt op 1 januari 2025 een eigen dochteronderneming op in Italië. Dit betekent dat Weber vanaf …
Een motie van Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) om 'de bio-industrie uit te faseren' heeft mogelijk grote gevolgen voor de Nederlandse vee- en vleessector. De voorzitters van de …
De Vegetariërsbond voorziet voor 2024 zeven belangrijke trends op het gebied van vegetarische en veganistische voeding. De Vegetariërsbond is de organisatie die voor Nederland het V-Label …
Tijdens Anuga FoodTec zal BluePrint Automation (BPA), dat is gespecialiseerd in geautomatiseerde secundaire verpakkingsoplossingen, de nieuwe Spider 200i Case Packer demonstreren op stand B11 in hal 7 …
Slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs …
Als toonaangevende leverancier van kwaliteitsvoedsel en -dranken exporteerde Ierland in 2023 voor 1,35 miljard euro naar Nederland, met name zuivel en vlees. De Ieren stellen daarbij alles in het werk …
Zomerdam Produktidentificatie B.V. is overgedragen aan twee nieuwe enthousiaste eigenaren: Erik Eck (53) en Mark Selten (39). Zij nemen het stokje over van Lute Aarsse, die het bedrijf in 1996 …
Schouten Europe en Agrifirm gaan dit jaar de haalbaarheid van een lokale keten van tempehproducten op basis van Nederlandse soja- en veldbonen onderzoeken. Dit maakten beide bedrijven bekend bij de …
Op dinsdag 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van …