×

Aan de Stegge en Sligro vieren hoogste punt nieuwbouw

Maandag 01 april 2019
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Aan de Stegge Twello en Sligro hebben eind maart het hoogste punt gevierd van de bouw van het nieuwe distributiecentrum voor Sligro in Deventer. Naast de snelweg A1 wordt op een bedrijventerrein nieuwbouw voor de bezorgservice van 22.500m² gerealiseerd. “Deze locatie ligt mooi centraal voor bezorging naar de horecaklanten van Sligro en Heineken in Oost-Nederland”, aldus Gerrit Buitenhuis directeur Supply Chain van Sligro Food Group.
 
Hij verrichte de officiële handeling (foto) samen met Thomas Walder, wethouder van de gemeente Deventer en Marco van der Laan, directeur van Aan de Stegge Twello. “Nieuwbouw geeft je de mogelijkheid om het pand optimaal af te stemmen op het logistieke proces. Met deze nieuwe bezorgservicegroothandel én de al bestaande zelfbedieningsgroothandel wordt Deventer een belangrijke stad voor Sligro”, vertelt Buitenhuis. Walder vult aan: "De keuzes van Sligro op het gebied van distributie en duurzaamheid passen uitstekend bij deze plek. Met de groene, strategische ligging van het A1 Bedrijvenpark en de ambities van Sligro zijn alle ingrediënten aanwezig voor groots ondernemen!"
 
‘Trots’
Marco van der Laan over de nieuwbouw voor Sligro: “We zijn trots dat we voor deze mooie opdrachtgever mogen bouwen op deze prominente locatie langs de A1. We vieren vandaag niet alleen het hoogste punt, maar ook onze succesvolle samenwerking. Door korte lijnen en een gestuurd LEAN proces realiseren we in korte tijd samen met Sligro een mooi en compleet pand.”
 
22.500 m² nieuwbouw
In het nieuwe bezorgservice distributiecentrum voor Sligro worden diverse ruimten gerealiseerd waaronder een vriescel van 4.430 m², een koelcel van 1.900 m², opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde multifunctionele expeditie. Het gebouw wordt voorzien van kantoorruimten, de benodigde werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. Aan de voorzijde worden 39 docks voor laden en lossen gerealiseerd.
 
BREEAM
De moderne nieuwbouw wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Outstanding’ certificering.
Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt medio 2019 opgeleverd.