×

New Motion versterkt positie door partnerschap met OrangeCapital

Woensdag 12 juni 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
New Motion uit Middelburg, een specialist in RVS transport- en handlingsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie, gaat een strategische samenwerking aan met investeerder OrangeCapital uit Veenendaal. Door deze samenwerking wordt de basis gelegd voor een ambitieuze groeistrategie. Deze strategie zal zich richten op autonome groei en gerichte overnames binnen een buy-and-build kader. Marktlink trad op als overnameadviseur.

Sinds de oprichting in 2004 heeft New Motion zich ontwikkeld tot een  gerenommeerde speler in het vervaardigen van hoogwaardige en duurzame RVS transport- en handlingsystemen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. Met zowel gestandaardiseerde modules als maatwerkcomponenten draagt het bedrijf bij aan de continue verbetering van de efficiëntie van de productieprocessen van zijn klanten. Het Zeeuwse bedrijf, waar momenteel circa 25 werknemers werkzaam zijn, werkt nauw samen met andere machinebouwers en ook rechtstreeks met voedselproducenten om in samenwerking complete productielijnen te ontwerpen, fabriceren en in te richten. Om de groei te sturen en de huidige capaciteitsuitdagingen aan te pakken, nam Peter Vermunt (foto), eigenaar van New Motion, overnameadviseur Marktlink in de arm. Samen zochten zij naar een geschikte strategische samenwerkingspartner die gevonden is in OrangeCapital.

Springplank
Vermunt over de transactie: "De machine-industrie levert een aanzienlijke bijdrage aan de Nederlandse economie en staat aan de vooravond van robuuste groei. Mede ingegeven door een lastige arbeidsmarkt in onze regio, is het voor ons een uitdaging om de productiecapaciteit te verhogen. De samenwerking met OrangeCapital dient als springplank voor snellere groei en innovatie. Als strategisch partner vergroot Orange Capital de mogelijkheden om de volgende stappen te kunnen zetten en onze groeiambities te versnellen."

Robbert van Rooij, Partner van OrangeCapital motiveert de samenwerking: 'Onze interesse in New Motion komt voort uit het marktpotentieel dat wij in New Motion zien en het vertrouwen dat wij hebben in Peter als ondernemer. Via Marktlink zijn wij met New Motion in contact gekomen, en er was direct een klik en een gedeelde visie. Wij kijken ernaar uit om samen met New Motion geschikte overnamekandidaten binnen de markt te identificeren en te benaderen en om goed te kijken welke autonome groeimogelijkheden we nog kunnen realiseren samen met New Motion."

Winand Leenaars, manager bij Marktlink onderstreept de unieke positie van New Motion: "Het bedrijf heeft een aanzienlijke interesse gewekt in de markt. Er is veel vertrouwen in de ondernemer. Zijn goed doordachte businessmodel is gericht op standaardisatie en reproduceerbaarheid in zowel productie als engineering en de daarmee gepaard gaande vergroting van efficiëntie, productiecapaciteit en schaalbaarheid. Hierdoor heeft New Motion in de afgelopen jaren een stabiele groei weten te realiseren, ondanks een lastige arbeidsmarkt.”