×

Nieuwste uitgave Meat & Co ligt (bijna) op de deurmat

Dinsdag 14 maart 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
Deze week ligt de nieuwste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co op de deurmat. De coverstory gaat dit keer over Bema Packaging Group. Ook vindt u in deze editie onder meer een reportage over Vallei Varken, een interview met Marc Fortuin van Handtmann Benelux en een casestudy over de machine van K+G Wetter (Van Uhm) en een verhaal over de Virtual Meat Factory van CSB-System.

De afgelopen maanden hebben Vallei Varken, Agrifirm en Climate Neutral Group gewerkt aan een innovatief concept binnen de Nederlandse voedingsmiddelensector: klimaatneutraal gecertificeerd varkensvlees. “Door varkens ander voer te geven én op het boerenerf te investeren in duurzaamheidsmaatregelen, verlagen we de footprint van ons varkensvlees met minimaal 25% ten opzichte van 2018”, vertelt Bianca Deetman van Vallei Varken.
 
Subcover Handtmann Benelux
Met ingang van 1 februari 2023 dragen Verbufa en Moulin-Debaillie (de agent voor Verbufa in België en Luxemburg) de naam Handtmann Benelux. Het is de volgende stap in de integratie van beide bedrijven in de Handtmann Group. “Met de naamswijziging kunnen we onze positie in de Benelux verder versterken en zullen we nog beter in staat zijn om totaaloplossingen aan te bieden aan onze klanten”, vertelt algemeen directeur Marc Fortuin.
 
Casestudy: K+G Wetter
Net over de grens bij Kerkrade produceren meesterslager Hans Lowis, zijn zoon Niklas en hun medewerkers verschillende worstsoorten en vleesspecialiteiten volgens traditioneel recept. Het productieproces wordt ondersteund door machines die ook door industriële bedrijven worden gebruikt: de VCM 360 en MWW 160 van K+G Wetter. “Geavanceerde technologie draagt bij aan de productkwaliteit. En daar zijn onze klanten weer blij mee.”
 
Coverstory Bema Packaging Group
Een succesvolle, strategische samenwerking tussen verschillende verpakkingsbedrijven met ieder hun eigen specialisme; dat is Bema Packaging Group. Onze redactie sprak met Bernd Pröpper van Bema en Michel Brander van vacuümverpakkingsspecialist Vervo. Zij vertellen over de laatste ontwikkelingen bij de bedrijven en de waardevolle krachtenbundelingen.
 
Virtual Meat Factory
CSB-System heeft de Virtual Meat Factory gelanceerd. “We hebben gemerkt dat ERP niet altijd een grijpbaar begrip is voor CEO’s, directeuren en procesmanagers. De Virtual Meat Factory is een tool waarmee we heel gemakkelijk de voordelen van een goede ERP inzichtelijk en begrijpelijk kunnen maken”, vertelt Erwin Kooke.
 
Nieuw partnerschap IB Food-Machines
IB Food-Machines heeft dankzij een nieuw partnerschap de Mainali SMART-serie bandzagen naar de Benelux gehaald. Met deze bandzagen kan zowel op dikte als op gewicht gezaagd kan worden. De bandzaag zaagt individuele vleesdelen, vers en bevroren, met en zonder bot, op gewicht of groepsgewijs op dikte.
 
De kunst van het ‘panklaar maken’
De kunst van het ‘panklaar maken’ van karkassen, is het realiseren van een consistent hoge opbrengst op alle vleeskuikengewichten alsook goede prestaties op de verwerkingslijn voor ingewanden. De nieuwe Nuova-i carrouselmachine van Marel levert maximale prestaties door datagestuurde intelligentie en vereist dus een minimale menselijke betrokkenheid.
 
HAS Food Experience
De redactie van uw vakblad bezocht onlangs de HAS Food Experience en liet zich aangenaam verrassen door ruim 100+ concepten en projecten van studenten. “Onze studenten tonen elk jaar aan dat zij de toekomst een stukje mooier kunnen maken, met kansrijke ideeën en foodconcepten die aansluiten bij de wensen, noodzaken en uitdagingen van de toekomst”, stelt bestuursvoorzitter Reggy van der Wielen.

De nieuwste uitgave van vaktijdschrift Meat & Co ligt vanaf deze week bij 4.747 lezers in Nederland en Vlaanderen.