×

IB haalt bandzaag Mainali naar Benelux

Woensdag 15 maart 2023
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
IB Food-Machines heeft dankzij een nieuwe partnerschap de Mainali SMART-serie bandzagen naar de Benelux gehaald. Met deze bandzagen kan zowel op dikte als op gewicht gezaagd kan worden. De bandzaag kan zowel individuele vleesdelen vers/bevroren met/zonder bot zagen op gewicht of groepsgewijs op dikte.
 
Bij het groepsgewijs op dikte zagen wordt er gebruik gemaakt van de volledige zaagbladoppervlakte. Bij het op gewicht zagen worden producten individueel, vooraf, driedimensionaal ingescand. “Dat dit op één dezelfde machine kan is uniek”, stelt sales director Jan Willem Vermeulen van IB Food-Machines.
 
Varianten
De SMART-serie Mainali bandzagen zijn verkrijgbaar in een L- en XL-variant, waarbij de oppervlakte van de zaagtafel onderscheidend is. Ook uniek is de dubbele lintzaaguitvoering; hiermee kunnen de vleesdelen zowel op de heen- als terugweg gezaagd worden, wat een enorme capaciteitsverbetering geeft omdat er geen onnodige ‘reistijd’ verloren gaat.
 
Veiligheid
De volautomatische bandzagen van Mainali komen met de maximale veiligheid. Zo wordt de lintzaag afgeschermd op het moment dat de zaagtafel opnieuw beladen wordt. Tijdens de zaagcyclus is de invoer beschermd door een speciaal onzichtbaar veiligheidsgordijn, dat bewegingen door de invoerruimte kan detecteren en de machine volledig kan uitschakelen. Deze functie levert ook tijdwinst op doordat er geen fysieke deur geopend en gesloten hoeft te worden tijdens het beladingsproces.
 
Hoogtepunten
Vermeulen somt enkele hoogtepunten op van SMART-serie. “Met de bandzagen kan op dikte of gewicht gezaagd worden en zowel individueel als groepsgewijs. Door de dubbele lintzaaguitvoering kan op de heen- en terugweg gezaagd worden. Bij het beladen van de zaagtafel wordt de lintzaag door een unieke beveiliging beschermd. Tevens zijn er reject-mogelijkheden van de eerst gezaagde porties en overblijfsels en kent deze serie een maximale veiligheid”, weet Vermeulen. “Dankzij de Mainali-bandzaag, is er geen reden meer om nog producten met een traditionele lintzaag te zagen. En anders hebben we ook nog de beveiligde lintzagen van BladeStop.”
 
Demonstratie
De SMART-serie volautomatische bandzaag wordt op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart gedemonstreerd in het democenter van IB Food-Machines op Urk. “Er kan met uw eigen product gezaagd worden.”