×

Nieuws

Het voer van Nederlandse varkens bestaat al voor 30 tot 40% uit overblijfselen uit de voedingsindustrie. Onder andere bietenpulp uit de suikerfabriek, bierbostel uit de bierbrouwerij en …

Vion wil het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van haar wagenpark op de Duitse wegen in de komende jaren met tot wel acht procent verminderen. De noodzakelijke vermindering van het dieselverbruik …

De cao-onderhandelingen in de pluimveesector zijn geklapt. De coronapandemie wordt volgens Karel de Buijzer, bestuurder van de FNV Voedingsindustrie, 'misbruikt' om de onderhandelingen op …

Na een pittig onderhandelingsproces dat begon op 3 december 2020, ligt er na 5 rondes een onderhandelingsresultaat tussen FNV en de werkgevers in de vleeswarenindustrie. Liza van Nuysenburg, …

Na een lange periode van ontwikkelingen op de R&D-afdeling en in het eigen laboratorium, is het KIVO Plastic Verpakkingen onlangs gelukt om niet-recyclebare laminaatfolies te vervangen voor …

Er komt nogal wat kijken bij het ontwikkelen van een voedselveiligheidscultuur, laat staan als je die zou willen veranderen. In de whitepaper ‘Food Safety Culture’ van Normec Food Care …

Directeur Han Go, van sauzenmerk Go-Tan, heeft de Tweede Kamerverkiezingen aangegrepen voor een ludieke actie. Bij wijze van 'verkiezingsstunt' richtte Tan zijn eigen politieke partij op: SP21 …

Normec Foodcare is verheugd de overname van de leidende onderzoeks- en laboratoriumgroep de Delft Research Groep (DRG) te kunnen aankondigen. DRG is opgericht in 1994 en kent zijn oorsprong in de …

De kringloopkarbonade of het verspillingsvrije ei: Twee voorbeelden van circulaire ketenconcepten waaraan een cluster van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en  …

Een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Meat & Co is uit. Meer dan 5.000 vleesverwerkers, slachterijen en andere professionals uit de vlees- en eiwitverwerkende industrie in Nederland en Vlaanderen …