×

Ucrete: juiste vloer voorkomt problemen met hygiëne

Wednesday August 12, 2020
Back to overview
Share this article
Hygiëne is uitermate belangrijk in de voedingsindustrie. Welke eisen stellen we aan de voeding die we eten, met name aan vlees? Hoewel er tal van antwoorden bestaan, is er één aspect waar iedereen het over eens zal zijn: er kan worden ingeboet op de voedselveiligheid en hygiëne tijdens de verschillende fasen van de voedselverwerking. Zeker in de vleesverwerkende industrie gelden er uiterst strenge normen. De juiste vloer, in dit geval Ucrete, helpt vleesverwerkers aan deze strenge normen te voldoen.
 
Ucrete-vloeren bestaan uit beton, verfijnd met polyurethaan, die de eigenschappen van beide materialen optimaal combineren. Dikwijls vullen deze twee eigenschappen elkaar aan. Zware impact kan in allerlei vormen en sterktes plaatsvinden, zoals het vallen van vleeshaken in een abattoir, het vallen van stalen fusten van de productielijn in een brouwerij of het vallen van gereedschap en toegangsdeksels tijdens onderhoud. Met een sterke vloer met hoge energieabsorptie worden beschadiging en scheuren waarin bacteriën kunnen schuilen geminimaliseerd. Een dergelijke vloer garandeert de voedselveiligheid en de levensduur van de vloer. Daarnaast bieden Ucrete-vloeren weerstand tegen temperaturen tot 130°C en -40°C, zoals in koel- en vriescellen. Ze behouden ook hun kwaliteit bij thermische schokken: plotselinge blootstelling aan zeer hoge of zeer lage temperaturen.
 
Maximale hygiëne
Ucrete vloeren zijn de beste oplossing om op lange termijn een goede hygiëne in voedingsmiddelenindustrie te waarborgen. Ucrete industrie vloeren zijn vloeistofdicht en zijn ondoordringbaar over de volledige dikte. Ucrete is hoofdzakelijk inert, het is biologisch niet-afbreekbaar en stimuleert de toename van bacteriën of schimmels niet.

Lees hier alles over hygiënische vloeren voor de vleesverwerkende industrie:
https://bit.ly/33LHIej