×

Vemag: twintig lijnen en live demonstraties op Anuga FoodTec

Wednesday March 13, 2024
Back to overview
Share this article
VEMAG Maschinenbau zal tijdens Anuga FoodTec meer dan twintig lijnen op ruim 1.000 vierkante meter gaan presenteren. De getoonde oplossingen kunnen voor een breed scala aan toepassingen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de productie van gemaksproducten, vers vlees, bakkerijproducten, worst of zuivelproducten.
 
Tijdens live demonstraties op de VEMAG-stand kunnen bezoekers de kwaliteit van de machines en de verschillende productiemogelijkheden zoals het afvullen van blikken en bekers, het malen, vormen en het exact portioneren van deegmassa persoonlijk ervaren. De machineoplossingen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in complexe productielijnen.
 
Diverse toepassingen
Afhankelijk van het gewenste eindproduct zijn er snel verwisselbare mondstukken en messen leverbaar voor diverse toepassingen, bijvoorbeeld voor ronde, lange of ovale specialiteiten. De tentoongestelde machines brengen productideeën tot leven. De dubbele schroeven van VEMAG en het onder lage druk vormen van bijvoorbeeld hamburgers of balletjes van vlees of plantaardige massa zijn bijzonder productvriendelijk. Verdere demonstraties op de VEMAG-stand zijn onder meer het vormen van energierepen op meerdere banen met behulp van een vulstroomverdeler, het verdelen van deeg met verschillende deegopbrengsten en de productie van bijzondere worsten met een speciaal patroon. “Digitale oplossingen voor optimale controle van het productieproces en een ‘next generation’ machineserie tillen de voedselproductie naar een nieuw niveau”, benadrukt het beursteam van VEMAG.