Nieuws
In Duitsland is het marktaandeel van biologisch vlees vorig jaar met 13,8 procent gestegen tot 31.284 ton. Vion speelt op deze trend in en brengt haar biologische producten op de Duitse markt. Op …
Maar liefst 31 procent van de bedrijven in de maakindustrie loopt volgens haar werknemers achter op het gebied van digitalisering en innovatie. Dit blijkt uit onderzoek van Axians …
Het is inmiddels een goede traditie binnen het onderwijs: de Food Experience van de HAS Hogeschool in Den Bosch. Op 4 februari vond alweer de twaalfde editie plaats, met meer dan 1.500 bezoekers & …
Uitgeverij GPmedia BV introduceert haar nieuwste vaktijdschrift: SlagersVak. Daarmee borduurt de Nijmeegse uitgeverij voort op het succesvol opnieuw in de markt zetten van vaktijdschrift Meat & Co …
Nestlé gaat intensief samenwerken met Burcon en Merit, twee marktleidende partijen op het gebied van de ontwikkeling en productie van plantaardige eiwitten. Door deze samenwerking wil Nestl& …
De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) houdt op donderdag 6 februari een (openbare) Algemene Ledenvergadering bij Mereveld in Utrecht. Niet-leden zijn welkom voor het tweede deel, met …
Cretel, machinefabrikant van ontzwoerd- en ontvliesmachines, is sinds kort verhuisd naar een nieuwe state-of-the-art productiehal in Gent. Met een productieruimte van 10.000m² kan de groei verder …
Werknemers van Frisia Foods in Haulerwijk eisen in een petitie maatregelen van de directie tegen de te hoge werkdruk bij de pluimveeslachterij. Karel de Buijzer, bestuurder FNV Voedingsindustrie: & …
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een vleesverwerkingsbedrijf een boete opgelegd van ruim 500.000 euro. Het bedrijf heeft in 2018, ondanks aandringen van de NVWA, onvoldoende …
In 2019 is het aantal bedrijven dat varkensvlees met de Antibioticavrij Leven Garantie verkoopt sterk gegroeid. Zowel in binnen- als buitenland wordt het concept gewaardeerd. Vooral in Italië …