×

Nieuws

Kennis is de basis voor succes, is een treffende zin om de laatste bijeenkomst van Meattech Technologisch Platform in 2018 samen te vatten. Een vijftal sprekers van diverse afkomst deelde tijdens het …

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft maandag de Ondernemersacademie Food in Houten officieel geopend in aanwezigheid van initiators, deelnemers, partners en andere …

Onder het label 'COOL CUTS' presenteert Vion een nieuw assortiment diepvriesproducten. Het vleesconcern focust met deze introductie op hoogwaardige kwaliteitsproducten en brengt gerijpt …

Het aantal geiten in Nederland is in 2018 met tien procent toegenomen naar bijna 588 duizend. De meeste geiten worden gehouden voor de melk en zijn te vinden op gespecialiseerde geitenbedrijven. Het …

Nederlanders blijven graag vlees eten. Uit onderzoek van Wageningen Economic Research blijkt dat het vleesverbruik in ons land in 2017 even hoog was als in 2016. Jaarlijks verbruiken Nederlanders ruim …

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij houden op dinsdag 11 december een Studiedag in Merelbeke die in het teken staat van …

De Food Pilot van ILOV en Flanders’ FOOD is uitgebreid met nog eens 200 vierkante meter flexibele demonstratieruimte. Omdat ook het machinepark verder is uitgebreid (met onder meer nieuwe …

Consumenten op een volledig transparante manier informeren over de milieuvoetafdruk van dierlijke producten. Dat is één van de belangrijkste doelstellingen die Nevedi samen met andere …

Groente als gedeeltelijke vervanger van vet. Dat is het kenmerk van Stegeman Vollof, een nieuwe lijn traditionele vleeswarenproducten van Stegeman. Met Stegeman Vollof speelt de Overijsselse …

Supermarktketen Coop is de tweede supermarkt waar kiloknallers in de minderheid zijn. Dat blijkt uit de kiloknallermonitor van Wakker Dier. Coop zette in de afgelopen driekwart jaar vaker vlees m& …