Nieuws
Slachthuis Tomassen Someren is al jarenlang een vertrouwde speler binnen de vleessector. Een sterk merk dat deel uitmaakt van familiebedrijf Van Rooi, samen met andere disciplines waarmee ze de hele …
Avercon is een vooraanstaande Belgische specialist in industriële automatisering, met name in food- en non-food packaging machines, casepackers en volledige productielijnen. Ze bouwen alles in- …
Belgian Meat Office bestaat ruim twintig jaar. Deze organisatie – nauw verwant aan het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) – coördineert en promoot de wereldwijde …
Albert Heijn gaat een deel van het kipassortiment in zakjes verpakken in plaats van de harde plastic bakken. Met deze aanpassing gebruikt Albert Heijn 60% minder verpakking, wat neerkomt op een …
De vleesindustrie draait op volle toeren, maar de druk neemt toe. Grondstoffen worden duurder, de arbeidsmarkt krapper en de eisen aan kwaliteit en traceerbaarheid steeds strenger. In fabrieken waar …
Het Verenigd Koninkrijk heeft een lange traditie van het fokken van hoogwaardige rund- en lamsrassen, zoals Angus en Hereford voor rundvlees, en Romney of Texelaar voor lamsvlees. Deze rassen staan …
Spako Food Machinery blijft flinke stappen zetten op het gebied van de (door)ontwikkeling van machines en productiesystemen voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat bewees de machinefabrikant uit Asten …
Piet de Wit - Part of your Meal is een gekende producent van maaltijdcomponenten. Afgelopen zomer werd de nieuwbouw aan de rand van Zoetermeer in gebruik genomen. Essentieel aan het productieproces is …
Het vleesverbruik per hoofd van de bevolking in Nederland neemt af. Voor het eerst sinds de Wageningen University & Research (WUR) onderzoek doet naar de vleesconsumptie in ons land is het totale …
Deze week verschijnt een nieuwe editie van vaktijdschrift Meat&Co. De coverstory komt ditmaal voor rekening van HiTec Food Systems, dat in de nieuwbouw van Piet de Wit – Part of your …

